Belgian MG Owners Club

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Belgian MG Owners Club

Introductie

E-mailadres Afdrukken PDF

BELGIAN MG OWNERS CLUB

 

Onze Club heeft als doel eigenaars van een MG in België te verenigen. Alle MG’s: vanaf Old Number One tot en met het laatste model. Wij verwelkomen eveneens - als bezoekers - alle andere Britse oldtimers met in het bijzonder deze die afkomstig zijn van de groepen British Motor Corporation en Leyland. In het belang van de leden, werken wij volgens een transparante en efficiënte structuur. De Club, officieel opgericht op 1 januari 2004, is omgevormd tot een VZW (vereniging zonder winstoogmerk) op 18 januari 2009 ter gelegenheid van zijn vijfde verjaardag. Dit werd gevierd in het prestigieuze kader van Autoworld. U kan de actuele samenstelling van het bestuur vinden in de rubriek Contact .

Wat hebben wij te bieden?

Deze Club onderscheidt zich van de anderen doordat ze de liefhebbers van hun merk voornamelijk de kans wil geven om te genieten van hun auto in een aangenaam kader en omgeven met mensen die dezelfde passie delen. De bijeenkomsten zijn steeds zeer gemoedelijk en tijdens de ritten wordt vooral de nadruk gelegd op het rijplezier. Bovendien worden er regelmatig zeer nuttige tips met betrekking tot het onderhoud of de restauratie van de wagens uitgewisseld en dit steeds vanuit een economisch oogpunt.

Jaarlijks worden er tussen maart en december een tiental ritten voorzien doorheen ons mooi Koninkrijk, en bij voorkeur laten we u plaatsen verkennen die tot nu toe aan uw aandacht zijn ontsnapt. Een originele, culturele, of speelse toets is nooit veraf tijdens deze ritten. De organisatoren van de ritten laten de landelijke wegen primeren boven een uitgebreid gastronomisch tijdverdrijf….en de deelnemers zijn vaak vrij om naargelang hun smaak en budget een gepast menu samen te stellen.

Tijdens iets meer avontuurlijke tochten kan het ook gebeuren dat we één van onze buurlanden aandoen. Dankzij onze goede relaties met buitenlandse clubs zullen er eveneens internationale bijeenkomsten voorkomen op de agenda.

De redelijke prijs van de ritten zal u toelaten om vaak te kunnen deelnemen aan activiteiten en aldus getrouwheidspunten te verdienen die u recht geven op een aanzienlijke korting tijdens uw deelname aan ritten van het volgende kalenderjaar.

Als er in uw kennissenkring iemand eigenaar is van een Engelse oldtimer en u wilt hem een aangename dag bezorgen, aarzel dan niet en nodig hem uit om mee deel te nemen aan één van onze ritten. Op die wijze kunnen we onze passie met nog meer mensen delen.

Op regelmatige tijdstippen organiseren wij "Members' Evenings" die doorgaan in de Nerocafé te Hoeilaart waar de gesprekken hoofdzakelijk worden gecentreerd rond de passie die wij over het merk MG met elkaar delen. Een gelegenheid om tijdens de week zich tussen octagonisten te ontspannen rond een glas of tijdens een lichte maaltijd. En vergeet niet:« Life’s too short not to! ».

Al de details van de evenementen, uitstappen en samenkomsten van de Club worden vermeld op onze website en worden gepubliceerd in ons tijdschrift „Overdrive“ dat driemaal per jaar wordt uitgegeven.

Omdat BMGOC lid is van de BFOV (Belgische Federatie voor Oude Voertuigen) kunnen onze leden genieten van zeer voordelige tarieven aangaande verzekeringen.

U bent nog geen lid maar u wenst deel te nemen aan één van onze ritten? Geen probleem: u bent bij ons altijd welkom!

Maar terugkerend over ons tijdschrift, of beter gezegd uw tijdschrift. En hoe dit heet ?

 

Ons tijdschrift: OVERDRIVE

Waarom deze benaming?

Omdat dit een link legt met de wereld van de automobiel, en de Britse in het bijzonder.

Het geeft ook aan dat dit tijdschrift in direct contact staat met de bezigheden van de leden.

We kunnen u geen tijdschrift beloven met hoogglans papier en kleurfoto's (is wel het geval voor de versie op de website) omdat wij de tweetalige inhoud laten primeren boven de verpakking.


 

Main Menu

Login Form


Who's Online

We hebben 5 gasten online